Yellow desk created from concrete-injected balloons function of Hem headquarters

Hem has designed its personal headquarters on the centre of Stockholm, with interiors by the furnishings model’s in-house design workforce and Atelier Paul Vaugoyeau.

A focus of the HQ is a three-metre-long version of Hem’s Puffy Brick counter that is lined in amorphous, acid-yellow blocks.

London-based artwork and design studio Smooth Baroque produced the counter by injecting balloons with concrete after which arranging them in a mould.

Hem headquarters in StockholmHem headquarters in Stockholm

The 750-square-metre headquarters had been wanted to deal with Hem’s Stockholm-based workforce, which doubled in measurement over 2019, outgrowing the constraints of their earlier workspace.

The model labored alongside native multidisciplinary design studio Atelier Paul Vaugoyeau to develop new places of work which might be in a position to effectively accommodate its numerous firm departments.

Hem headquarters in StockholmHem headquarters in Stockholm

Hem’s founder, Petrus Palmér, says that the HQ can even be “the place [the brand’s] experiments materialise”.

“We’ve got quite a lot of totally different wants corresponding to environments for centered coding, a workshop for furnishings mock-ups, a showroom house for purchasers and so on,” Palmér instructed Dezeen.

“With the brand new workplace, we had been in a position to design the house from scratch, catering to all these wants, and practise what we preach – creating inspirational environments for folks to thrive in.”

Hem headquarters in StockholmHem headquarters in Stockholm

Black desks and high-back chairs have been dotted amongst the constructing’s chunky concrete structural columns.

The identical furnishings seem within the workplace’s glass-fronted assembly rooms, the place teams of employees can head for privateness or extra centered duties.

Hem opens LA with Confetti CourtyardHem opens LA with Confetti Courtyard

Hem opens LA showroom with “tremendous­sized confetti” set up

Staff can alternatively work in additional informal lounge-style areas, which function Hem’s personal Hai armchairs, Kumo modular sofas and Final stools. Outsized, cone-shaped pendant lamps dangle down from above.

READ  Emma Olbers Design provides new furnishings to The Outdated Library in Stockholm

Hem headquarters in StockholmHem headquarters in Stockholm

Atelier Paul Vaugoyeau has additionally “hacked” sure furnishings to raise them from their commonplace workplace aesthetic. Easy MDF storage cupboards have been washed with a transparent lacquer to spotlight the pure hue of the timber.

The gridded ceiling has additionally been left uncovered to border views of the constructing’s busy community of air flow pipes.

Hem headquarters in StockholmHem headquarters in Stockholm

“The majority of Hem’s enterprise is with inside designers and progressive places of work that often keep away from typical workplace components, because it’s seen as uncreative,” added Palmér.

“Paul Vaugoyeau, who designed the architectural components, exhibits that simply by tweaking commonplace decisions corresponding to a grid ceiling or file cupboards, you may create a singular setting.”

Hem’s relocation to new head places of work coincides with the start of the town’s design week.

The occasion has to this point seen Swedish model Massproductions launch an outside couch that’s meant to resemble the welded metal obstacles erected at live shows to regulate crowds.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *