Vine Structure Studio makes use of heat tones in renovation of Love Stroll home in London

Loading ....

Vine Structure Studio has used an array of heat and pure supplies to deck out the residing areas and extension of this Victorian-era house in south London, which was beforehand a coach home.

Located within the neighbourhood of Camberwell, Love Stroll’s previously “unloved but characterful” interiors have been up to date by Vine Structure Studio to comfortably accommodate a younger household of 4.

The constructing was initially erected as a coach home within the late 19th century, serving as a spot to retailer horse-drawn carriages and different equestrian tools.

It was transformed for residential use within the 1990s, however since then has largely gone untouched.

Love Walk house extension by Vine Architecture

“The reinvention of current areas typically poses many challenges, but it surely has many advantages comparable to diminished constructing materials knitting into the material of a spot and reinvigorating the misplaced soul of a constructing,” defined the studio.

“This type of architectural layering requires the cautious identification of the deserves of the present with a view to produce a profitable summation of previous and new.”

Love Walk house extension by Vine Architecture

Preserving a handful of quirky authentic options, just like the dark-blue steady doorways on the constructing’s exterior facade, the studio has reworked the bottom flooring of the home into an open-plan residing space.

Partitions right here have been washed in gypsum – a sulphate mineral usually used to make up plaster or blackboard chalk – abandoning a dusky pink hue. Herringbone-pattern oak flooring have additionally been put in.

Love Walk house extension by Vine Architecture

One facet of the room encompasses a mid-century teak eating desk the place the inhabitants can get pleasure from dinner, whereas the opposite has a few classic sofas.

Mile End Road by Vine architecture studio

Vine Structure Studio brightens up Mile Finish Highway house with yellow staircase and skylights

Splashes of color are supplied by a number of locally-sourced patterned cushion and rugs, which are supposed to emulate textiles the studio noticed on a current journey to weave markets in Tangier, Morocco.

Love Walk house extension by Vine Architecture

A way of separation has been created by a brand new staircase that is been designed to look as two halves.

Whereas the treads and risers on the decrease half characteristic the identical herringbone sample as the ground, steps on the higher half are made out of white metal and are suspended from the ceiling above on slim poles.

Love Walk house extension by Vine Architecture

Adjoining to the eating space is the kitchen, which has been accomplished with birch plywood cabinetry, concrete counter tops and a graphic blue splashback that nods to the color of the steady doorways exterior.

Right here the studio has prolonged the ground plan right into a disused nook of an current courtyard, forming a light-filled backyard room enclosed by massive panels of glazing. Terracotta tiles run from exterior to in.

Love Walk house extension by Vine Architecture

The nice and cozy materials palette continues upstairs, the place the bathe cubicle of the toilet has been clad in peachy-coloured encaustic tiles. The bathe head and faucet faucet above the sink are additionally crafted from copper.

“[The tiles’] nude color and matt end tie again into the uncovered and naturally textured surfaces elsewhere within the interiors,” added the studio.

Love Walk house extension by Vine Architecture

Vine Structure Studio relies in Whitechapel and is headed up by architect Rory Pennant-Rea. Earlier this yr the studio refurbished a rooftop residence on east London’s Mile Finish Highway, the place it included a yellow spiral staircase and a variety of skylights.

Images is by Nicholas Worely.

 

Loading......
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *