Household house by Hiha Studio options double-height rooms and rammed earth partitions

Loading ....

Barcelona-based Hiha Studio eliminated flooring and inserted lofty voids to create this light-filled household house in a northeastern Spanish village.

Initially two separate homes linked by rammed earth party-walls, the home is made up of two slim rectangular plots that measure round 5 metres broad and between 15 and 30 metres in size.

Positioned in a village outdoors town of Lleida, in Spain’s northeastern Catalonia area, the architects stated that the constructing is typical of the realm.

House renovation by Hiha Studio

The architects have been requested to replace and adapt the three-storey property for the household’s wants.

They started by eradicating flooring to create new double-height areas and light-filled courtyards throughout the constructing.

These embrace a double-height lounge and glass-roofed terrace space, a second living-area that spans the lower-ground and floor ground, and an indoor courtyard on the primary ground.

House renovation by Hiha Studio

“The primary method of the challenge was to empty the prevailing constructing in a selective approach with the intention to attain the challenge goals and supply for the useful wants of the purchasers,” stated Hiha Studio.

“These voids allowed for the elimination of present parts and for a discount within the quantity of floor that required remodelling and thereby present financial financial savings for the consumer.”

House renovation by Hiha Studio

On the first-floor landing-area the architects inserted a sequence of six vertical openings which overlook the double-height lounge beneath.

The brand new double-height areas, openings and courtyards permit gentle to filter via into all areas of the home whereas additionally creating new sight strains between rooms.

House renovation by Hiha Studio

“The choice to position the empty areas involved with the north and south facades allowed us to acquire a larger contact floor with the outside and to generate a extra compact constructing,” stated the Barcelona studio.

“This lowered depth allowed us to increase the sunshine from the facade to the centre of the home.”

To make the newly fashioned rooms really feel cosy regardless of their lofty proportions, the architects ensured that every one was a social area used for gathering across the fireplace or eating.

House renovation by Hiha Studio

They’re additionally neglected by walkways and stairwells or brazenly linked to different rooms, such because the double-height lounge and sheltered terrace which hook up with the kitchen.

“These areas are visible connectors although they’re set at totally different ranges,” stated Hiha Studio. “In them, on a regular basis actions are carried out whereas the rooms of a extra non-public nature are situated round these rooms.”

House renovation by Hiha Studio

The home is entered from the lower-ground ground, the place the studio created what it refers to as a “Roman Fauces” entrance, in tribute to the massive entrance halls of the farmhouses and different conventional homes within the city.

Daytime actions are targeting the bottom ground, with the lounge, kitchen and eating room linked to the sheltered terrace and toilet. The primary ground is given over to bedrooms and loos.

House renovation by Hiha Studio

In the course of the renovation, the architects stripped the home again to its bones, eradicating all ornamentation and finishes previous to remodelling and returning it to its authentic look.

http://www.dezeen.com/

10 double-height rooms that convey ample area and lightweight into house interiors

“Our goal was to get better the essence of this kind of home, the place the fabric, the feel and the color are given further worth and included throughout the new inside language,” stated the studio.

“The rammed earth partitions tackle a distinguished technical function on this new language since these partitions permit us to control the pure moisture, temperature and acoustics of the inside of the home.”

House renovation by Hiha Studio

In Montreal, Canada, Atelier Pierre Thibault added a light-filled double-height lounge to an ageing house, making a connection to the again yard via tall glass doorways, the place an out of doors eating area is situated.

Pictures is by Pol Viladoms.

 

Loading......
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *