Filipe Fonseca da Costa retains issues easy in renovated Lisbon house

Loading ....

Portuguese architect Filipe Fonseca da Costa has renovated an house in southwest Lisbon, creating brilliant dwelling areas whereas highlighting structural particulars.

The 240-square-metre Condominium in Lapa is situated inside an ageing residential block.

Its house owners – a younger French couple with two kids – charged Filipe Fonseca da Costa with returning the house “to the previous”.

Apartment in Lapa by Filipe Fonseca Costa

“It had been successively adulterated and demolished in order that it had misplaced its authentic format,” defined Costa, “so I needed to make clear and steadiness the a number of coexisting epochs in the identical area.”

Apartment in Lapa by Filipe Fonseca Costa

The renovation sees structural I-beams, iron columns and worn brick wall sections left uncovered.

In the meantime the vast majority of the dwelling areas, together with the kitchen, are painted white to create a extra open really feel.

Apartment in Lapa by Filipe Fonseca Costa

Complementary pale cabinetry is put in within the kitchen, whereas a lightweight gray couch dominates the sitting room. Splashes of color are supplied by a mottled inexperienced rug and potted vegetation that sit atop the darkish wooden eating desk.

Outdoors is a terrace the place inhabitants can sunbathe, and a small backyard that overlooks a close-by river.

Apartment in Lapa by Filipe Fonseca Costa

The white color scheme continues by way of to the bedrooms, certainly one of which opens onto a gravel-filled outside courtyard.

Interiors of the Lapa Apartment designed by Studio Gameiro

Studio Gameiro retains time-worn particulars in overhaul of 19th-century Lisbon house

The entire different tall walkways within the house have been preserved, which Costa has fitted with shutter-style doorways or curtains to present extra privateness to rooms when required.

Apartment in Lapa by Filipe Fonseca Costa

Lapa is residence to quite a lot of current renovations. One by Bak Gordon Arquitectos sees a home reworked into two flats that now share a secluded courtyard backyard and swimming pool.

Studio Gameiro additionally overhauled a Lapa house to characteristic aged fresco partitions and concrete flooring inlaid with colored marble – the mission was shortlisted within the residential inside class of Dezeen Awards 2018.

Images is by Eduardo Nascimento from Do Mal o Menos.

Mission credit:

Architects: Filipe Fonseca da Costa
Development: Robraz, Lda
Engineering: Pedro Machado

 

Loading......
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *