Colors conflict inside Warsaw’s Opasly Tom restaurant by Buck Studio

Loading ....

Buck Studio performed with color and texture inside this restaurant in Warsaw, which options boldly contrasting orange fixtures and grooved teal surfaces.

Located in Warsaw’s metropolis centre, Opasly Tom affords diners up to date Polish dishes which are impressed by gradual meals – a world culinary motion that sprung up within the late 1980s, encouraging using conventional cooking strategies and locally-grown produce.

The 260 square-metre restaurant occupies a split-level constructing that was beforehand damaged up by a sequence of different-sized rooms. When it got here to reworking it right into a eating area, Wroclaw-based Buck Studio employed a choose few colors and supplies to create visible continuity all through the restaurant.

Opasły Tom restaurant by Buck Studio

“It was essential to suggest an answer that may join all of the rooms and combine the design right into a coordinated, distinctive entire,” defined the studio, which is headed up by married couple Dominika and Pawel Buck.

“This up to date, minimalistic design strategy produces the impression of coherence whereas creating a robust aesthetic affect.”

Opasły Tom restaurant by Buck Studio

The upper-level of the restaurant now accommodates a big eating room that options corrugated metal partitions upholstered with teal-blue velvet. Matching colored curtains have been suspended beside expansive home windows, which look via to a house-lined avenue.

A few dressers have been produced from burl, a kind of wooden taken from misshapen tree trunks and characterised by an uncommon grain sample.

Opasły Tom restaurant by Buck Studio

Juxtaposing timber chairs with coral-orange seat cushions have been organized across the tables.

Above hangs a sequence of bespoke lamps which are comprised of totem-like stacks of glass spheres, whereas gray terrazzo tiles have been utilized in a geometrical zig-zag sample on the ground.

Opasły Tom restaurant by Buck Studio

A white tile stairway leads down to a different eating space, which has a extra intimate ambiance suited to dinners amongst small teams of mates or .

This degree has additionally been organized into three totally different zones. The primary is a honey-hued eating room ignored by an open kitchen the place visitors can observe the cooks at work. Ridged partitions listed here are as an alternative upholstered in tan-coloured velvet, complemented by parquet oak flooring and tall burl storage models that brazenly show further glassware.

Opasły Tom restaurant by Buck Studio

A second ink-blue zone is used for wine tasting, full with orange velvet chairs and tables with peachy-marble counter tops. Bottles are displayed in a floor-to-ceiling criss-cross rack that is illuminated from behind.

Interiors of Lollo's Atene restaurant designed by AK-A

AK-A creates two-tone interiors for Lollo’s Atene restaurant in Athens

The third zone is a rear teal room which affords a extra closed-off eating expertise.

There’s additionally a non-public eating room that is host to only one eating desk, the place partitions have been coated with an ornate floral cloth.

Opasły Tom restaurant by Buck Studio

Just like Buck Studio, design studio AK-A used inexperienced and white paint to trend dramatic two-tone interiors for a restaurant in Athens – the area can also be dotted with rust-red lighting.

Pictures is by Basia Kuligowska and Przemysław Nieciecki from Pion Studio.

 

Loading......
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *