Area Encounters makes use of planted partitions to divide workplace in Utrecht

Loading ....

Tropical vegetation sprouting up from partition partitions present privateness to employees inside this workplace in Utrecht, which has been overhauled by structure studio Area Encounters.

Occupying the 14th flooring of a recently-completed tower in central Utrecht, the workplace for Dutch property builders Synchroon options leafy partitions which can be supposed to be a substitute for claustrophobic, boxed-in workrooms.

“The closed workplace seems to be a factor of the previous and an open format has turn into the usual,” defined Amsterdam-based studio Area Encounters, which was charged with designing the workplace interiors.

“Nonetheless, attaining this open feeling requires particular inside methods to overthrow the query if it truly is an open house. Division and hierarchy of some areas can create a pleasing notion, however when the house is separated an excessive amount of we find yourself sacrificing the open ambiance.”

Synchroon office interiors designed by Space Encounters

The studio organized the workspace round a sequence of one-metre-high partitions clad in white tiles. On the prime of every is a soil-filled trough, from which tropical vegetation rise as much as kind a “inexperienced veil” between workers of various departments. Over 750 vegetation have been used all through all the workplace.

http://www.dezeen.com/

Area Encounters converts Amsterdam manufacturing facility into greenhouse-filled workplaces

“The inexperienced filler within the tile work subtly connects the wall development with the vegetation above,” added the studio.

Synchroon office interiors designed by Space Encounters

Additional separation is created between workspaces by way of totally different furnishings. White high-back chairs have been positioned behind the formal work desks, whereas hotter, tan-coloured leather-based sofas and seat poufs have been positioned in communal areas the place employees can chat or host casual conferences.

Pink cushioned chairs, and timber tables with vibrant yellow legs, have additionally been used to decorate the break space.

Synchroon office interiors designed by Space Encounters

Area Encounters is headed up by architects Gijs Baks, Stin de Weerd, Joost Baks and Remi Versteeg.

This is not the primary time that the studio has performed with vegetation in its initiatives – again in 2016 it reworked a manufacturing facility into workplaces for pushchair firm Joolz, including greenery-filled glasshouses to the interior rooms.

Images is by Peter Tijhuis.

Mission credit:

Design: Area Encounters
Mission group: Stijn de Weerd, Remi Versteeg, Gijs Baks, Joost Baks, Rolf van der Leeuw, Giulia Tomaselli
Contractor: Hazenberg Bouw BV
Inside fit-out: Visker Interieurbouw BV
Vegetation: De Klerk
Mission administration: Hevo BV
Acoustic guide: LBP Sight
Contract furnishings: Lensvelt Contract Furnishings
Graphic design: Sanne Beeren

 

Loading......
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *