TS-H_01 by Tom Strala is a pared-back household dwelling on a Swiss hillside

Loading ....

Architect Tom Strala has accomplished TS-H_01, a minimal household dwelling simply exterior of Bern, Switzerland that features separate residing quarters for fogeys and youngsters.

TS-H_01 perches on a grassy slope within the municipality of Kirchdorf and is occupied by a pair with two daughters and a son.

Native architect Tom Strala has designed the home to supply a “up to date type of cohabitation” the place mother and father and youngsters can simply reside aspect by aspect.

TS-H_01 house in Switzerland designed by Tom StralaTS-H_01 house in Switzerland designed by Tom Strala

“I all the time intention to create a tailored go well with for my shoppers,” Strala instructed Dezeen.

“My strategy is to first perceive how my shoppers reside, what their internal dynamic is and what’s essential to them every day,” he continued. “With that information, we collectively developed an idea that naturally turned pragmatic-poetic.”

TS-H_01 house in Switzerland designed by Tom StralaTS-H_01 house in Switzerland designed by Tom Strala

The architect additionally needed TS-H_01 to emulate the easy-going inside format of his own residence in Werkbundsiedlung Neubühl, a housing advanced in Zurich that was constructed by a collective of Swiss architects between 1930-32.

“Areas in Werkbundsiedlung Neubühl aren’t large however they’re formed in such a method that you just by no means really feel restricted; it was constructed 90 years in the past and I attempted to translate this high quality into our time.”

TS-H_01 house in Switzerland designed by Tom StralaTS-H_01 house in Switzerland designed by Tom Strala

The kids’s sleeping quarters have been allotted to the house’s lower-ground flooring.

Strala particularly needed to contradict the association of a typical household dwelling, which he thinks are too-often organised in a method the place “children are both protected, guarded or spied on by their mother and father”.

TS-H_01 house in Switzerland designed by Tom StralaTS-H_01 house in Switzerland designed by Tom Strala

Every bed room has two doorways, one which grants entry to the backyard and one other that results in the youngsters’s non-public lounge space.

“Whether or not a ‘good little one’ or a pubescent teenager, the kid decides day after day for itself how sturdy a connection it desires to type with its household, its siblings or the skin world,” defined Strala.

TS-H_01 house in Switzerland designed by Tom StralaTS-H_01 house in Switzerland designed by Tom Strala

Members of the family can unite on the bottom flooring of TS-H_01, which accommodates the communal residing areas. This features a sizeable sitting room fronted by sliding glazed panels that open onto an outside terrace.

House in a Park by Think ArchitectureHouse in a Park by Think Architecture

Assume Structure creates minimal hilltop home in Zurich

On the centre of the adjoining kitchen is a chunky white prep counter, whereas down the aspect of the room is a sequence of full-height storage cabinets with round timber-edged handles.

Two of the cabinets may be pushed again to disclose a hidden doorway to the house’s indoor storage.

TS-H_01 house in Switzerland designed by Tom StralaTS-H_01 house in Switzerland designed by Tom Strala

The mother and father have full free rein over the attic, which is the place their bed room suite is situated.

“It is just like a single loft area,” stated Strala. “Even if you’re a caring father or mom, you stay a human being with a lifetime of your individual.”

TS-H_01 house in Switzerland designed by Tom StralaTS-H_01 house in Switzerland designed by Tom Strala

The inside has been minimally completed all through with uncooked plaster partitions and pale timber floorboards.

Splashes of color are provided within the rest room services, the place glazed, midnight-blue tiles clad the bathe cubicle and window ledge.

TS-H_01 house in Switzerland designed by Tom StralaTS-H_01 house in Switzerland designed by Tom Strala

Different pared-back properties in Switzerland embrace Haus Meister by HDPF, which boasts naked concrete surfaces, and Montebar Villa by JM Structure, which is completely coated in darkish gray tiles to resemble “a stone within the panorama”.

 

Loading......
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *