Raúl Sánchez makes use of intelligent cutaways in home at Mas Blanch i Jové vineyard


Loading ....
 

Corten metal partitions, a round window and an enormous cross all function on this home renovated by Raúl Sánchez Architects for a vineyard in Catalonia.

Known as Gallery Home, the two-storey property features as each a guesthouse and gallery for the Mas Blanch i Jové vineyard in La Pobla de Cérvoles.

Gallery House by Raúl Sánchez Architects facadeGallery House by Raúl Sánchez Architects facade

Barcelona-based Sánchez deliberate his renovation round a sequence of cutaways, all designed to make the inside of the home extra sculptural.

A big cross-shaped opening was created by means of the centre of the home, connecting the 2 flooring and providing a way of drama.

Gallery House by Raúl Sánchez Architects dining roomGallery House by Raúl Sánchez Architects dining room

New home windows had been additionally added, to permit views proper by means of the constructing. Most are rectangular, however there’s additionally a big spherical window in one of many ground-floor partitions.

The brand new additions are strengthened by way of Corten, a weathering metal with a particular rusty color and texture. It clads inner and exterior partitions, and in addition frames the brand new home windows.

Gallery House by Raúl Sánchez Architects circular windowGallery House by Raúl Sánchez Architects circular window

“The venture proposes a transparent and correct division of the home via a cross established in plan and part,” defined Sánchez.

“[It] opens 4 large home windows in every one of many facades of the home, placing it in shut contact with the picturesque panorama of the place.”

Gallery House by Raúl Sánchez Architects cortex steelGallery House by Raúl Sánchez Architects cortex steel

Yearly, Mas Blanch I Jové invitations a special artist to contribute a brand new sculpture to the property and vineyards. Joan Brossa, Frederic Amat and Eva Lootz are amongst contributors to this point.

Gallery Home permits the vineyard to increase this custom. Going ahead, new artists shall be requested to additionally create a small intervention inside this constructing.

Gallery House by Raúl Sánchez Architects corridorGallery House by Raúl Sánchez Architects corridor

The concept is for the home for use in varied methods. It could actually accommodate the vineyard house owners and different visitors all year long, but in addition double as a public gallery or occasions area.

The weathering metal surfaces helps to obviously demarcate the areas designed for displaying artworks, whereas the home areas function a extra humble materials palette of pale concrete and pure wooden.

“The fabric collision is direct on the higher flooring,” stated Sánchez, “from the metallic, chilly area of the exhibition areas, one accesses the nice and cozy and cozy wood environments of the bedrooms.”

Atic Aribau by Raúl Sanchez ArchitectsAtic Aribau by Raúl Sanchez Architects

Raúl Sanchez Architects strips again Barcelona house to showcase architectural particulars

The dimensions of the areas additionally differs between flooring. The bottom flooring has a looping plan, with a big dwelling area on one facet and a beneficiant eating area on the opposite.

Gallery House by Raúl Sánchez Architects blue bathroomGallery House by Raúl Sánchez Architects blue bathroom

Upstairs is extra clearly divided, with 5 bedrooms that every have their very own toilet. Totally different colors give each en-suite its personal character.

“The essential level of the home is the centre of the cross, solved by a small bridge that flies over the bottom flooring,” added Sánchez.

Gallery House by Raúl Sánchez Architects facadeGallery House by Raúl Sánchez Architects facade

Gallery Home isn’t the one venture that Sánchez has accomplished for Mas Blanch I Jové. He additionally lately added a brand new tasting room within the wine manufacturing corridor.

Different initiatives by the architect embody a dental clinic with smile-shaped partitions and a vaulted basement dwelling.

Images is by José Hevia.

Mission credit:

Structure: Raúl Sánchez Architects
Mission group: Raúl Sánchez, Sainza Hervella, Miriam Corcuera, Valentina Barberio, Albert Montilla
Shopper: Mas Blanch I Jove
Construction: Diagonal Arquitectura
Engineering: Marés ingenieros
Steel works: Steel Ware
Taps and faucets: Icónico
Wooden carpentry: Mobles Ferné

 


RELATED PRODUCTS

Loading......
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *