An Attic for David in Barcelona encompasses a cosy inside crafted from MDF


Loading ....
 

Constructed-in furnishings and storage components made out of MDF characteristic inside this Barcelona residence, which has been overhauled by native structure follow MH.AP Studio.

Positioned within the metropolis’s La Bordeta neighbourhood, An Attic for David options an abundance of built-in furnishings, in addition to carefully-positioned mirrors to make the house seem extra spacious.

For David apartment designed by MH.AP StudioFor David apartment designed by MH.AP Studio

MH.AP Studio was dissatisfied with the unique configuration of the 70-square-metre flat, which beforehand had an extended hall and an adjoining row of small, darkish rooms that weren’t making the most of daylight from the outside terrace.

The studio’s foremost objective was to broaden the house with out dropping any rooms.

For David apartment designed by MH.AP StudioFor David apartment designed by MH.AP Studio

“As we entered the unique flat we thought: the terrace just isn’t linked to the lounge, what a disgrace!” defined the studio, which is run by architects Marina Huguet and Andy Penuela.

“To optimise the area, typical limits needed to be subtle.”

For David apartment designed by MH.AP StudioFor David apartment designed by MH.AP Studio

The flat’s new format sees the hallway reworked right into a multifunctional area that accommodates a kitchen suite and wardrobes on one facet, and a 60-centimetre-deep desk, dressing desk and bench seat on the opposite.

All furnishings and cabinetry is made out of matte-finish MDF. The studio chosen the fabric in that hope that it might create an enveloping, heat really feel within the residence, particularly when mixed with the oak parquet flooring and darkness of the hall.

“We additionally work with uncooked supplies for the pure approach they age and patina, and to satisfy the price range,” Penuela informed Dezeen.

For David apartment designed by MH.AP StudioFor David apartment designed by MH.AP Studio

Two bedrooms and a rest room are positioned in rooms alongside the hall and accessed by way of sliding doorways that match the cabinetry.

On the finish of the hall, a big open-plan dwelling and eating room is revealed. Spanning the whole width of the flat, the realm appears to be like out onto the terrace which is accessed by way of sliding glass doorways.

Right here a low, L-shaped couch with shiny blue cushions wraps the nook of the room. It is constructed right into a wall of shelving which shows artworks and ornamental objects.

For David apartment designed by MH.AP StudioFor David apartment designed by MH.AP Studio

The toilet, which is accessed through the hall and the master suite, is clad in grass-green tiles that distinction the residence’s in any other case brown surfaces.

The sink is positioned outdoors the toilet within the hallway – a characteristic that was impressed by a sink within the corridor of French-Swiss architect Le Corbusier’s notable venture Villa Savoye.

For David apartment designed by MH.AP StudioFor David apartment designed by MH.AP Studio

“The sink in Villa Savoye is a tool that Le Corbusier positioned within the entrance foyer for hygienic causes,” defined Penuela.

“What we take pleasure in about this act just isn’t its practical motive, however the displacement of a home ingredient in an sudden area,” he added.

“Why cannot the hall be one thing apart from a spot to get from A to B? It is only a waste of area. On this case, the hall permits for extra actions, blurring this system.”

For David apartment designed by MH.AP StudioFor David apartment designed by MH.AP Studio

The counter tops of the kitchen within the hall and the hallway sink are crafted from a customized terrazzo by Mallorcan firm Huguet.

Duplex in Sant Gervasi by Arquitectura-GDuplex in Sant Gervasi by Arquitectura-G

Arquitectura-G completes sunshine-yellow Barcelona residence for “nuclear household”

A number of mirrors have additionally been inserted all through the residence to make dwelling areas seem bigger and bounce pure gentle into the darkish hall. A reflective panel within the toilet moreover helps conceal the bathe.

For David apartment designed by MH.AP StudioFor David apartment designed by MH.AP Studio

The buzzing metropolis of Barcelona is host to various design-focused flats. Current examples embrace a flat within the Sarrià-Sant Gervasi neighbourhood that Arquitectura-G completed with solely yellow surfaces and one other within the El Born space that Colombo and Serboli Structure up to date with colour-block cabinetry.

Images is by Luis Diaz Diaz.

 


RELATED PRODUCTS

Loading......
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *